< meer nieuws

Nieuws

Een ‘craftsmanship’ project voor De Korenbloem VZW: volledig metalen frame van draaitrap.

Robby Metaal Constructie stond in voor de realisatie van een niet-evident project!

Zo vertelt Peter De Blander, productie manager bij Robby-Metaal:

“Het tekenen, produceren en installeren van een volledig metalen frame van de draaitrap bij De Korenbloem VZW, een woon-en zorgcentrum in Kortrijk, is een mooi staaltje vakmanschap. Ons team ging met veel enthousiasme de uitdaging aan. Het vergde heel wat tekenwerk op maat vooraf, heel wat voorbereidend werk in het atelier (zoals het afslijpen) en 3 weken plaatsing ter plaatse met twee van onze teamleden.

Een project van omvang

“Het was een project van omvang, in termen van hoogte en zwaarte. Gelukkig zijn we niet bang van een uitdaging. Ons plan van aanpak: van boven naar beneden toe werken, met 3,7 meter per verdiep. Daarnaast zijn trapbomen nog eens echte robuuste stukken van 100 kilo. We maakten daarom gebruik van een telescopische kraan om de stukken te monteren in de hoogte. Het blote metaal moest bovendien ter plaatse gelast worden en zijn de handgrepen ter plaatse gerold en aan de muur bevestigd. Omdat de muren bij het monteren niet vlak en egaal waren om tegen te monteren, zorgde dit voor een extra moeilijkheid. Om alles correct te positioneren hebben we ervoor gekozen om gebruik te maken van laser referentiepunten. “ (Luc Maenhout, Installateur Robby-Metaal).

Na de opzet moest ook de afwerking ter plaatse gebeuren: het lakken van de trapleuningen en afwerking met houten treden (Pevabo). De muren werden na de werken afgewerkt met gyprocbekleding (15cm). “(Luc Maenhout, Installateur Robby-Metaal).

Een project van aanzienlijke omvang dus! Maar met 20 jaar expertise in ons team, hebben we dit project zoals altijd, tot een goed einde gebracht dankzij ons geolied team. We zijn erg trots op het eindresultaat.

Bedankt aan aannemer Strabag, senior projectleider Filip Vertengen en junior projectleider Francois Amaat voor deze prachtige samenwerking.

Interview met

Luc Maenhaut, installateur

Peter De Blander, productie manager.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste nieuws en mooiste realisaties!

REALISATIES

Inox trap met hout en inox balustrade
bekijk dit project
COOKIE POLICY × Terug naar boven