< meer nieuws

Nieuws

Wat is het meest geschikte materiaal voor traptreden buiten?

Buitentrappen zijn er in veel voorkomende materialen en uitvoeringen op basis van verschillende vereisten.  

Welk soort materiaal is nu het het meest ideaal voor u? 

Het maken van een keuze uit de verschillende mogelijkheden, doe je op basis van jouw budget, afmetingen en natuurlijk ook niet onbelangrijk de stijl.  

Hieronder een oplijsting van duur naar goedkoper, van onze mogelijkheden in (buiten) trappen met een metalen of inox structuur en treden in combinatie met:

1. Natuursteen trap

Natuurstenen trappen zijn het neusje van de zalm onder de trappen. Een unieke look en lange levensduur maken dat deze heel erg in trek zijn. Maar trappen met treden in natuursteen hebben wel een hoge kostprijs. Deze worden voornamelijk gekozen bij ‘high end’ projecten. 

Hoewel natuurstenen trappen een moderne, bijzonder duurzame look geven, zijn ze best complex om te installeren. 

2. Glazen trap

Glazen trappen zijn een prachtige manier om een open gevoel te creëren. Ze kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande structuren en zijn vaak evenzeer een kunstwerk als functioneel element.

Robby Metaal Trap met glas

Echter kunnen glazen trappen niet gebruikt worden voor grote en smalle overlappingen. Een nadeel is dat ze wat meer onderhoud vragen. Glazen trappen zijn erg gevoelig voor vuil en vlekken, dus moeten regelmatig schoongemaakt worden. Kennen ook een hogere kostprijs. 

3. Houten trap

Als je op zoek bent naar een meer rustieke uitstraling, is een houten buitentrap misschien iets voor jou. Houten trappen zijn mooi en flexibel.

Ze vergen echter wel veel onderhoud, dus als je overweegt om voor dit soort trap te gaan, wees dan bereid om veel te schuren en lakken om de look te behouden.

Maar houten trappen zijn wel relatief goedkoop in vergelijking met sommige andere materialen.  

4. Metalen trap

Een metalen buitentrap is niet alleen sterk en duurzaam, ze zijn ook perfect voor gebruik over lange afstanden. Omdat ze niet onderhouden hoeven te worden, gaan ze lang mee zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen. Het enige echte nadeel is dat ze meer lawaai kunnen maken dan andere soorten trappen. 

Buiten trap in metaal

5. Rooster 

De goedkoopste oplossing voor buitentrappen is kiezen voor traptreden in roostervorm. Deze zijn verkrijgbaar in verzinkt staal of inox. Dit wordt vaak gekozen voor binnen de industriële, voeding en openbare sector.

Wil je meer inspiratie opdoen?

Bekijk onze realisaties met trappen

Wat is het meest geschikte materiaal voor traptreden buiten?

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste nieuws en mooiste realisaties!

REALISATIES

Inox Trapleuning
bekijk dit project
COOKIE POLICY × Terug naar boven