< meer nieuws

Nieuws

Waarom kiezen voor een inox werkblad in de keuken?

Inox is tegenwoordig razend populair voor particuliere keukens. Zo kan je jouw keuken een strakke en industriële look geven, net zoals die van restaurantkeukens.

Het is bovendien een enorm hygiënische keuze om gebruik te maken van een werkblad in inox in je keuken. Er zijn naast de ruime afwerkingsmogelijkheden ook nog heel wat andere extra voordelen verbonden om voor inox te kiezen als materiaal voor je werkblad en/of keukenkasten. 

Wil jij jouw keuken een moderne en professionele afwerking geven? 
Ontdek hieronder de pluspunten van een keukenblad in inox.

Ontwerp keukenwerkblad in inox

Inox of RVS keukenwerkblad

WATERBESTENDIG EN KRIMPVRIJ

Inox is 100 % waterdicht en erg goed bestand tegen corrosie. Het is niet poreus waardoor vocht en etensresten niet in het werkblad kunnen trekken. Bovendien verkleurt inox niet en bleekt het niet af.

NAADLOZE AFWERKING

Met rvs kan je het keukenwerkblad en de spoelbak naadloos op elkaar laten aansluiten. Naast een strak design zorgt het voor extra hygiëne in de keuken omdat vuilresten zo nergens opstapelen.

Inox keuken maatwerk  

HITTEBESTENDIG

In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat of composiet, is massief inox hittebestendig en kan het sterk wisselende temperaturen aan. Warme kookpotten kan je dus even met een gerust gevoel op je werkblad plaatsen. 

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Roestvrij staal is bestand tegen vocht en dus zeer onderhoudsvriendelijk. Daarom verdient ze ook regelmatig een goede onderhoudsbeurt om het te laten blinken. Vlekjes verwijder je makkelijk met een zachte, vochtige doek en een mild afwasmiddel. Spoel het werkblad daarna af met water.

GOED VOOR HET MILIEU

Inox is super sterk en slijtvast, bij goed gebruik gaat het levenslang mee. Wist je dat roestvrij staal een recycleerbaar materiaal is? Het materiaal kan perfect steeds opnieuw verwerkt worden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Zo draag ook jij je steentje bij aan een groenere wereld.

VLOT BEWERKBAAR

De meeste soorten roestvrij staal zijn snijd-, plooi- en vervormbaar en laten zich makkelijk bewerken. Dat vinden wij als metaalbedrijf natuurlijk extra leuk. Zo kunnen we je keukenwerkblad perfect lassen in de gewenste afmetingen en afwerking.

Inox of metaal keukenwerkblad snijden

Afmetingen werkblad in inox

Je vraagt je misschien wel af of een keukenwerkblad op maat beschikbaar is in eender welk formaat? In één stuk, volledig naadloos of met ingelaste spoeltafel ... dankzij ons ultramodern machinepark is elk maatwerk mogelijk.

De basisplaat voor de lengte

Het maken van een inox keukenblad start met een basisplaat. Dit is de plaat zoals die bij ons binnenkomt in het atelier. De RVS basisplaten bij Robby Metaal zijn maximaal 6000 mm bij 2000 mm.

Blijf je binnen deze afmetingen, dan hoef je je geen zorgen te maken. Moet het toch nog groter zijn, dan schuiven wij ze in elkaar. Het grote blad moet alleen wel door de deur passen. Bij een hoekblad kan dat een beperking zijn. Een koppelnaad daarentegen is altijd bij jou thuis in elkaar te schuiven. Hierdoor is dit vaak een praktischere oplossing om het blad in je keuken te krijgen. 

Dikte van een inox keukenwerkblad

Het blad kan zowel heel dun als dik voorzien worden. 
Elk inox werkblad is maatwerk en dus op elke gewenste dikte verkrijgbaar.

Bij ons heb je de keuze tussen opgedikte (vanaf 15mm tot de gewenste dikte) en massieve INOX (van 3mm, 4mm, 5mm of 6mm) werkbladen. 

Download onze WERKBLADEN brochure

Soorten INOX werkbladen  

Onze INOX werkbladen zijn standaard vervaardigd uit 304 gesatineerd geborsteld roestvrij staal van een uitzonderlijke kwaliteit. Ook de dikte is beter dan standaard en daardoor geschikt voor professioneel gebruik.

Een INOX werkblad met bewerkt oppervlak zorgt voor een bijzondere industriële look in uw keuken. 

  • Een Geborsteld K320 inox werkblad is de meest voorkomende versie. Bij deze klassieke oppervlaktebehandeling is de borstelrichting meer aanwezig. Deze krijgt een soort van satijnglans. Op deze afwerking zijn krassen sneller zichtbaar.

Inox afwerking geborsteld K320

  • Een Fiber afwerking is richtingloos en geeft het keukenblad een matte look, heel erg modern en mooi om te gebruiken gecombineerd met hout.

  • Glasstralen of parelstralen is ook een veelgevraagde inox afwerking. Met deze afwerking verkrijg je ook eerder een matte look en een lichte ruwheid. Is wel nog steeds goed schoon te maken maar is wel zeer krasgevoelig.  

Inox afwerking parelstraal

  • Een inox werkblad met een warmwals afwerking is voorzien van een soort structuur die het best te vergelijken is met een betonstructuur. Een ruwe, matte look. 

Inox afwerking warmwals

Meten, leveren & monteren is maatwerk

Omdat het meten van een werkblad heel precies moet gebeuren, komt één van onze collega’s graag bij je langs om het gewenste werkblad op te meten. Zo kan hij je extra advies geven. Ook de verdere montage wordt gedaan door onze professionele monteurs. 

Nieuwe keuken in inox 

Denk je erover na om een nieuwe keuken te plaatsen, de keuken te renoveren of je werkblad te vernieuwen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Onze RVS werkbladen zijn op maat gemaakt en afgestemd op jouw behoeften, afhankelijk van je smaak en de grootte van de keuken. We produceren in ons eigen atelier werkbladen in verschillende diktes en zorgen voor de nodige verfijningen.

 

Bekijk de inox realisatie bij Chocolates Van Hecke.

Inox maatwerk in de keuken

Ontdek deze realisatie van een inox keukenwerkblad op maat voor schrijnwerkerij De Verbeelding.

REALISATIES

Trappen, trapleuningen en passerelle
bekijk dit project
COOKIE POLICY × Terug naar boven